Äntligen

Igår försökte jag få igång denna sida samtidigt som jag självklart bakade lite. Jag kan lätt konstatera att det var betydligt lättare att baka en luftig, glutenfri och god tårtbotten än att hitta ett tema till min sida och få den någorlunda snygg.  Kommer att försöka snygga till sidan mer i framtiden men nu till det viktiga, ett enkelt recept på tårtbotten.

Har man en springform på ca 24 cm så blir det bäst med sex ägg, som man knäcker i ett högt glas, exakt lika mycket socker i nästa glas och det tredje glaset fyller man med hälften glutenfri mjölmix och hälften potatismjöl. Det glaset ska fyllas lite mer. Eftersom jag ville ha chokladbotten så bytte jag ut en del av mjölen mot kakao. För varje  2 ägg tar man en tesked bakpulver = 3 tsk bakpulver för 6 ägg. Enkelt eller hur.

 

Förutom rätta mängd av allt i glasen, haha… så är nästa hemlighet att vispa ägg och socker länge, och då menar jag verkligen länge. Jag brukar vispa minst sex minuter för att det ska bli så luftigt och vitt som möjligt och sedan vända ner mjölet med bakpulver så att det bli en slät och luftig smet.

Klä en springform med bakplåtspapper enligt bild nedan, då kan du få en hög fin tårtbotten även om formen är relativt låg.

 

Grädda tårtbotten längst ner i ugnen ca 45 minuter på 175 grader. Känn efter med sticka så att den är genomgräddad.

 

1 comment / Add your comment below

  1. Åh så roligt att du kommit igång med din blogg! Jag kommer självklart följa den 😍 Kram Camilla

Kommentera