Blåbärssnittar

 

Den här helgen har jag lite smått börjat baka till min älskade svärdotter Angelicas födelsedagskalas. Hon önskade självklart chokladfudgekaka och chokladlakritskakor men det räcker ju inte alls, har man kalas då ska det finnas många olika sorter att välja på… allra helst ska gästerna få beslutsångest, ”vad ska jag ta, orkar inte smaka av allt”, haha….

Älskar att skämma bort familjen med goda glutenfria och laktosfria bakverk.

Recept:

125 g rumsvarmt laktosfritt smör
100 g socker
1 ägg
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk xanthan
1 tsk vaniljsocker
210 g mjölmix

 

Fyllning:

blåbärssylt

 

Glasyr:

1 dl florsocker

1 msk vatten

 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Ställ bunken från hushållsassisten på en våg, väg/mät alla ingredienser direkt in i bunken.
  • Kör till en smidig deg.
  • Dela degen i två bitar.
  • Rulla till ”korvar”, ställ på en plåt med bakplåtspapper och platta till lite.
  • Tryck en fördjupning i mitten på kakorna med fingret och fyll den med blåbärssylt.
  • Grädda i 225 grader ca10 minuter.
  • Ringla över glasyren och skär i bitar när kakorna är fortfarande lite varma.

 

 

Kommentera