Blåbärspaj

 

Blåbärspaj är jättegott, eller hur? Speciellt min son Mathias gillar blåbärspaj och eftersom vi imorgon firar hans födelsedag i förskott så har jag bakat en blåbärspaj till kaffet imorgon. Grattis i förskott 🙂

 

Recept:

220 g mjölmix
1 tsk xanthan
125 g rumsvarmt laktosfritt smör
80 g socker
1 tsk bakpulver
1 ägg
en nypa salt

 

  • Mät upp ingredienserna i en bunke.
  • Kör med hushållsassist till en smidigt deg.
  • Tryck degen i en pajform, ca 26 cm.
  • Ställt i kylen en halvtimme.
  • Fyll på med blåbär, strö över socker och ev lite potatismjöl ifall blåbären är för ”blöta”.
  • Grädda i 175 grader ca 30 minuter.

Blåbärspaj med lite florsocker på.

1 comment / Add your comment below

Kommentera