Rabarberpaj

 

Jag älskar våren, solen som äntligen värmer, med doften av liljekonvalj och rabarbern som växer så det knakar. Vilken perfekt start på söndagen när man kan börja morgonen med kaffe, rabarberpaj och doften av liljekonvalj 🙂

 

Ingredienser:

100 g smält laktosfritt smör
3 stjälkar rabarber
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

 

Strö över:
2 msk socker
2-3 msk potatismjöl

 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret i mikro.
  • Dela äggen, gulor i en bunke och vitorna i en annan.
  • Vispa vitorna till fast skum och vispa sedan ner sockret.
  • Blanda ihop potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och vispa ner i äggulorna tillsammans med det smälta smöret till en jämn smet.
  • Vänd ner äggvitan i smeten.
  • Smörj en pajform, ca 25-26 cm i diameter.
  • Häll i smeten och bre ut den.
  • Dela rabarbern i små bitar och tryck ner dessa i pajen.
  • Strö över socker samt potatismjöl, tidigt på våren då rabarbern ger mer vätska behövs mer potatismjöl för att pajen inte ska bli för ”våt”.
  • Grädda ca 20 minuter.
  • Strö över lite florsocker före servering.
  • Servera ljummen eller rumsvarm, eventuellt med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass… 

 

 

Kommentera