Fröbröd med hasselnötter

 

Ett perfekt bröd att baka en ledig helg. Bara rör ihop ingredienserna och stoppa i ugnen och snart har man ett gott bröd till middagen eller kvällsmackan. Vet att det kan vara svårt när brödet doftar så otroligt gott men försök komma ihåg att låta brödet svalna innan du provsmakar.

 

Ingredienser:
5 dl glutenfri mjölmix
2 dl glutenfria havregryn
1 dl hela linfrön
1 dl hasselnötter
1 dl tärnade torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl laktosfri filmjölk
2 msk flytande honung
1 riven morot

 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Lägg alla torra ingredienser i en bunke och rör om så att allt blandas.
  • Tillsätt filmjölk, honung och riven morot.
  • Lätt bakplåtspapper i botten på en brödform och häll i degen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter.
  • Låt svalna helt innan du skär i brödet.

 

 

Receptet har jag inte hittat på själv utan i tidningen Glutenfritt nr 4 2017

Kommentera