Mjölmix

 

När jag skriver mjölmix i mina recept är det antingen ett mjölmix man kan köpa i affären eller hemmagjort mjölmix. Köper jag mjölmix i affären använder jag till småkakor endast Sempers mjölmix som också är laktosfritt. Finax mjölmix använder jag endast till hamburgerbröd/korvbröd samt till pepparkakor.

Oftast provbakar jag ett nytt kakrecept allra först med Sempers mix för att sedan baka samma kaka med egen mjölmix.

Fördelen med eget mjölmix är att det är en blandning av naturligt glutenfria mjölsorter samt att det antagligen är billigare än den man köper i affären. Antagligen skriver jag eftersom jag faktiskt inte har räknat ut hur mycket det kostar.

Jag har en stor glasburk med skruvlock där jag har mitt eget mjölmix och jag använder den både till småkakor, mjuka kakor och pannkakor.

 

Mjölmix:
300 g rismjöl
220 g maizena
140 g mandelmjöl
2 tsk xanthan

  • Ställ en stor burk på en våg och väg alla ingredienser in i burken.
  • Skaka om burken så att allt blandas väl.
  • Förvara i skafferiet och använd till småkakor, bullar, mjuka kakor, pannkakor…

 

 

Kommentera