Bananscones

Äntligen hinner jag lägga upp något direkt efter jag bakat och ätit 🙂 Som ni alla säkert upptäckt så älskar jag varma scones till söndagsfrukost… även om olika sorters pannkakor fungerar också bra 😉

Igår bakade jag en plommonkaka för att ta hand om åtminstone några av de plommon som håller på att falla ner från trädet… i morse upptäckte jag att några bananer håller på att bli för gamla. Så vad gör man då? Kasta mat kan man ju inte göra! Så två av bananerna blev till bananscones och sista bananen kan man äta till…

 

Ingredienser:
2 bananer
2 dl havremjöl
3 msk pofiber
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

 

  • Sätt ungen på 175 grader.
  • Om du har stavmixer, mixa ihop bananerna och äggen till en jämn smet.
  • Häll i övriga ingredienser och rör till en jämn kladdig smet.
  • Klicka ut sex scones på en bakpappersklädd plåt och grädda 10-15 minuter.

Kommentera