Saffransscones

November är så mörkt och tråkigt så jag tjuvstartar julen lite och bakar saffransscones till frukost.

Aprikos – glögg marmeladen har jag fått av Lotta, otroligt duktig sjuksköterska som på fritiden experimenterar med olika marmelader som alla är så goda. Härligt att vi kan byta våra ”verk” med varandra.

 

Ingredienser:
80 g mandelmjöl
110 g rismjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 kuvert saffran
1 tsk strösocker
En nypa salt
45 g rapsolja
2 dl laktosfri mjölk

 

  • Sätt ugnen på 255 grader.
  • Blanda ihop alla torra ingredienserna i en bunke.
  • Stöt saffran och socker i en mortel och häll i bunken.
  • Häll olja och mjölk och arbeta snabbt till en kladdig deg.
  • Klicka ut degen till två kakor på en bakpappersklädd plåt, forma med fuktiga händer till två scones.
  • Nagga scones och skär ett kryss.
  • Grädda 12 minuter.

 

 

 

Kommentera