Vaniljscones

Förra helgen hade vi finbesök, farmors prinsessa Alva sov över och redan tidigt på kvällen talade hon om vad hon ville ha till frukost när hon vaknar, vaniljscones. Tyckte det var lite konstigt eftersom jag aldrig bakat vaniljscones tidigare men vad gör man inte för sitt älskade barnbarn, hitta på ett nytt recept bara så där. Hon var nyfiken på hur vaniljscones skulle smaka då hon aldrig ätit det 🙂

På morgonen när hon vaknade så var det första hon frågade mig om jag bakat vaniljscones till henne 🙂 Degen var klar så hon fick själv hjälpa till att baka ut scones, lite som att baka pepparkakor faktiskt då vi använde en utstickare för pepparkakor.

 

Ingredienser:
270 g mjölmix
30 g socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 ägg
120 g mjukt smör
1 dl mjölk

 

  • Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  • Värm smöret i mikron så det blir mjukt.
  • Häll smöret, ägget och mjölken i bunken och rör ihop till en deg, med en slickepott.
  • Låt degen vila i 20 minuter.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Häll lite mjölmix på bakbordet och häll ut degen på den. Platta med handen till 1 – 1,5 cm tjock degplatta.
  • Ta ut med runt pepparkaksmått eller med ett litet glas runda scones och lägg på bakpappersklädd plåt.
  • Grädda 15 minuter.

 

Kommentera