Jordgubbsscones

Idag börjar sommartiden, har redan flyttat fram timvisaren på gamla köksklockan och funderar om jag ska slå på stort idag och också ta fram utemöblerna 😉  Sommar för mig är jordgubbar så idag bakade jag jordgubbsscones till frukost. 

 

Ingredienser:
200 g mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
50 g smör
1 ägg
1 dl mjölk
100 g jordgubbar i småbitar

 

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Värm smöret i mikron så den är mjuk men inte flytande, rör ner smöret i mjölblandningen.
  • Tillsätt ägg och mjölk och rör till en något lös deg.
  • Blanda ner jordgubbarna och klicka degen i två högar på en bakpappersklädd plåt.
  • Forma till två scones och skär ett kryss på varje scones.
  • Grädda ca 10 minuter.
  • Servera med till exempel Philadelphiaost och jordgubbar.

 

 

 

 

 

 

Kommentera