Rabarberscones

Jag älskar varma scones till söndagsfrukost och har länge längtat efter att få baka rabarberscones. Igår såg jag att rabarbern längst bak i trädgården hade vuxit så mycket att jag kan både baka rabarberscones till frukost och något annat gott till eftermiddagskaffet.

Kan verkligen rekommendera dessa rabarberscones, så otroligt goda och lättbakade att man helt enkelt inte kan misslyckas.

 

Ingredienser:

65 g rabarber
1 msk socker

180 g mjölmix
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
50 g mjukt smör
1 ägg
1 dl mjölk

 

  • Skala rabarbern och skär den i små bitar, blanda ner sockret och låt stå några minuter.
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Värm smöret lite i mikro och rör ner i bunken.
  • Knäck i ägget och häll i mjölken och rör till en lös deg.
  • Rör ner rabarberbitarna och klicka två högar på en bakpappersklädd plåt.
  • Forma med blöta händer två scones, nagga dessa och skär till sconesen.
  • Grädda ca 10 minuter.

 

 

 

 

Kommentera