Kanelbullar

Finns det något roligare än att få baka kanelbullar tillsammans med sitt älskade barnbarn? Ja, kanske att få äta dessa sedan tillsammans, hon med stort glas mjölk och jag med en stor kopp kaffe. Detta kallar jag för kvalitetstid med nära och kära.

 

 

Ingredienser:
450 g mjölmix
2 tsk xanthan
1 paket jäst
80 g socker
2,5 dl mjölk
80 g mjukt smör
en nypa salt
2 ägg

 

Fyllning:
mjukt smör
socker
kanel

uppvispad ägg till pensling
pärlsocker att strö över

 

 

  • Mät upp ca 450 g mjölmix, xanthan, socker och salt i bunken till hushållsassistenten.
  • Värm mjölken fingervarm och vispa ner jästen i mjölken.
  • Häll mjölk, smör och äggen i bunken och kör assistenten med degkrokar i några minuter.
  • Viktigt att degen är mjuk och smidig, är den för lös ta lite mer mjölmix.
  • Knåda degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel.
  • Bred ut smöret, strö över kanel och socker, rulla ihop som en rulltårta.
  • Skär ut bullar och lägg i bullformar.
  • Låt jäsa på varm plats ca 45 minuter.
  • Pensla med uppvispad ägg och garnera med pärlsocker.
  • Grädda i 200 grader ca 15 minuter tills bullarna är gyllene.

 

 

 

Kommentera