Nougatkaka

Den senaste tiden har jag bakat alldeles för lite men nu är renoveringen inne i huset historia så jag passar på att baka lite innan det är dags att påbörja med nästa projekt ute. Där behöver poolen, poolområdet, gräsmattan, altanen… göras i ordning inför sommaren. För att kunna njuta av sköna grillkvällar och drinkar vid poolkanten när värmen och solen kommer 😉

 

Ingredienser:
1 dl strösocker
3 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk mörk sirap
100 g smör, smält och något avsvalnat
100 g nougat

  • Sätt ugnen på 175 grader.

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke och smält smöret i mikron.

  • Rör ner smöret och sirap och blanda väl.

  • Smörj och bröa en springform och häll i ”kakdegen” och jämna till så hela botten täcks.

  • Grädda ca 10 minuter tills kakan fått färg.

  • Hyvla kylskåpskall nougat på den varma kakan så att den smälter.

  • Låt svalna.

 

 

 

Kommentera