Äppelpaj

Varför inte baka en äppelpaj också på våren och inte endast hösten när man har äpplen från eget äppelträd. Igår insåg jag att vi har köpt hem för många äpplen så jag tog några ur skålen och bakade en god paj till eftermiddagsfikat. Denna paj måste vara världens enklaste eftersom man varken behöver bunke eller visp utan allt byggs på direkt i en ungfast form, enklare och snabbare än så kan det inte bli. 

Ingredienser:
ca 5 äpplen
25 g smör
2 msk råsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 dl havregryn
1 dl kokosflingor
75 g smör
1 msk råsocker
3 msk mandelspån

Vaniljsås till servering

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala äpplen och skär i bitar och lägg dessa i en ungfast form
  • Klicka över smör och strö över råsocker, kanel och kardemumma.
  • Strö över havregryn och kokosflingor.
  • Skär tunna skivor av kallt smör, tips använd osthyvel, och lägg ovanpå.
  • Strö över råsocker och mandelspån.
  • Grädda ca 20 minuter i 200 grader tills äppelpajen fått färg.
  • Servera med en god vaniljsås.

 

Kommentera