Tunnbröd

Jag har aldrig bakat tunnbröd tidigare men igår var en perfekt dag för att testa något nytt då barnbarnet Alva kom för att sova över. Jag gjorde degen och ställde på jäsning innan hon kom och sedan var det hon som kavlade ut alla tunnbröd medan jag stekte dem, ett perfekt teamarbete.

 

Ingredienser:
12 g jäst
400 g kall mjölk
20 g ljus sirap
en nypa salt
100 g havremjöl
60 g sojamjöl
20 g fiberhusk

 

  • Vispa ner jästen i kall mjölk.
  • Häll i alla övriga ingredienser i bunken, sist av allt fiberhusken.
  • Vispa med elvisp så att allt blandas väl till en lös deg.
  • Täck bunken med plast, jag använder en bunke som har ett lock.
  • Låt degen jäsa i 2 timmar.
  • Ta upp degen på bakbordet, mjöla med havremjöl, och dela degen i 8 bitar.
  • Kavla ut varje bit till en tunn kaka och grädda i torr stekpanna på medelvärme tills tunnbrödet har vacker färg.
  • Lägg bröden ovanpå varandra och täck med en bakduk så att de inte torkar ut.

 

Kommentera