Äppelbröd med frön

Måste säga att jag är riktigt nöjd med brödet jag bakade igår, ett bröd med äpple, solroskärnor och svarta sesamfrön. Bättre betyg kan man inte få än det från min svärdotter Carolina ”Alltså, det här brödet. Saftigt och gott men med bra tuggmotstånd med fröna! Recept NU!!! ”

Så här kommer receptet 😉

 

Ingredienser:
25 g jäst
6 dl vatten
1 msk fiberhusk
2 tsk salt
4 dl havregryn
2 äpplen
360 g grovt mjölmix
100 g solroskärnor
50 g svarta sesamfrön

 

  • Vispa ner jästen i fingervarmt vatten och vispa ner fiberhusk i vattnet.
  • Låt svälla 15 minuter.
  • Blanda alla torra ingredienserna och riv äpplena, häll sedan allt i bunken och arbeta till en deg.
  • Sätt bakpapper i en brödform och häll degen i formen.
  • Låt brödet jäsa en timme.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Grädda brödet i ca 40 minuter, känn med sticka om det är genomgräddad.
  • Eftersom jag använde min stora tyska brödform så gräddade jag endast 30 minuter, brödet blir ju lägre än i en mindre form och gräddas snabbare.

 

 

 

Kommentera