Lökfocaccia

När vi har middag hemma brukar gott bröd vara minst lika viktigt som själva maten. Därför experimenterar jag med massor av olika brödrecept och hittills tycker jag att alla bröd har varit riktigt goda.

 

Ingredienser:
25 g jäst
400 g vatten
10 g fiberhusk
45 g olivolja
1 tsk salt
450 g mjölmix
2 dl västerbottenost

 

Topping:
0,5 dl västerbottenost
salt
3-4 gula lökar

 

  • Smula ner jästen i bunken till hushållsassistenten.
  • Värm vattnet till 37 grader och häll i bunken, vispa tills jästen har löst upp.
  • Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 15 minuter.
  • Tillsätt olivolja, salt, riven ost och mjölmix och arbeta ihop degen ordentligt med degkrokar.
  • Låt degen jäsa under bakduk i ca 35 minuter.
  • Bred degen på en bakpappersklädd form, liten långpanna, ca 25×30 cm, och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

  • Skiva löken tunt och stek i smör tills den är mjuk, salta löken.

  • Sätt ugnen på 200 grader, pensla brödet med olja och lägg på löken. Strö över 0,5 dl ost och flingsalt.

  • Grädda brödet ca 35 minuter och känn med sticka att den är genomgräddad.

 

 

Kommentera