Fröbröd

Snabbakat och väldigt gott fröbröd låter för bra för att vara sant eller hur? Men här kommer receptet på mitt senaste brödbak och detta bröd kommer jag garanterat baka många fler gånger.

 

Ingredienser:
50 g valnötter
25 g hasselnötsmjöl
100 g mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g pumpafrön
50 g solrosfrön
50 g sesamfrön
25 g linfrö
250 g crème fraiche
6 ägg

Pumpafrön att strö över brödet.

  • Hacka valnötterna i mindre bitar.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Vispa ihop ägg och crème fraiche i en annan bunke.
  • Blanda allt till en lös deg och låt svälla i ca tio minuter.
  • Smörj en brödform och strö sesamfrön i formen så brödet inte fastnar.
  • Häll smeten i formen och strö över pumpafrön.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 10 minuter, känn med sticka att brödet är genomgräddad.
  • Låt brödet svalna på galler under bakduk.

 

 

 

 

Kommentera